Over mij...

 Mijn naam is Brenda Lagendijk-Ruybroek, getrouwd en moeder van twee prachtige hoogbegaafde kinderen.

Na 16 jaar gewerkt te hebben in het onderwijs als onder andere (plusklas) leerkracht, ben ik HB Praktijk Bee U gestart.

Tijdens mijn werk kwam ik erachter dat de kinderen voornamelijk veel behoefte hadden om echt gezien te worden, daarom voerde ik met veel regelmaat kindgesprekken met hen. Ik merkte dat deze gesprekken de kinderen sterker maakte. Het (zelf)vertrouwen werd groter en kinderen durfden zich beter te uiten, waardoor het leren ook makkelijker ging.
Mijn hart ligt bij het begeleiden en coachen van kinderen. Om nog meer uit de kindgesprekken en de coaching in de plusklas te halen, ben ik de opleiding kindercoach bij Sonnevelt gaan volgen en heb ik deze met succes afgerond.

Ondertussen had ik de behoefte om, na een moeizame schoolloopbaan van onze zoon en een minder fijne start van onze dochter, mijn kennis over hoogbegaafdheid (die ik had verkregen door verschillende cursussen, studiedagen en eigen ervaringen) te vergroten. Daarom heb ik eind 2017 de opleiding HB Professional afgerond van HB Centrum en kwam hier in 2020 de  Specialist Begaafdheid SE/ZOO® bij. Voor de peuters heb ik de cursus UkIQ gevolgd

Na 16 jaar onderwijs stopte ik met mijn werk mede om onze kinderen gedeeltelijk thuis onderwijs te geven. Door het gedeeltelijk thuis onderwijs kon ik onze kinderen weer sterk genoeg maken om weer fulltime naar (een nieuwe) school te laten gaan. Hier zijn ook de ideeën en het gevoel ontstaan om een eigen praktijk te starten. Dit omdat ik als geen ander weet hoe het is als je kind niet goed in zijn vel zit en hoe het is als je kind meer/hoogbegaafd blijkt te zijn.

Wat mij kenmerkt als coach is dat ík het kind zie voor wie hij is. In alle rust creëer ik voor het kind een fijne en veilige omgeving om zich te uiten, zodat hij/zij (meer) inzicht/zelfkennis en zelfvertrouwen krijgt. 
Met Bee U zet ik de kinderen vanuit henzelf in hun kracht en kan ik zowel kind en ouders helpen.